Nieuws

Terug naar Nieuws

Het komt niet zo heel vaak voor een 25 jarig werkjubileum. Dit jaar heeft MH Poly maar liefst 2 jubilarissen een kwart eeuw in dienst: David Janssen en Dennis Hut. Beiden werkzaam bij de afdeling Milieu & Ruimte binnen MH Poly. Dat ze een hart voor de zaak hebben, mag gezegd worden. Tijd om ze eens in het (winter)zonnetje te zetten.We gaan 25 jaar terug in de tijd, naar 1992. David denkt na en begint:  “Ik was op zoek naar een nieuwe baan, dus ik bekeek de advertenties in de krant.” Hij lacht: “Ja, de krant. Niet via internet, via een ouderwetse papieren krant.”  Hij begon in de functie technisch medewerker. “Ik ben graag buiten. Dat trok mij zo in deze baan. Fulltime werken op kantoor is niets voor mij. Het weer maakt me niets uit: ik ben all weather proof. En ik vind het leuke aan mijn baan dat ik de ruimte heb om zelfstandig te werken.”

Ook Dennis, afgestudeerd chemisch technoloog, kwam via de krant bij MH Nederland terecht, waarbij de afkorting MH voor ‘milieu en hydrografie’ staat. Dennis: “Na de HTS heb ik in de avonduren een cursus milieutechniek gedaan en een scriptie geschreven over de reiniging van waterbodems. En die expertise ontbrak toen nog bij MH Nederland.”

Ze solliciteerden en werden aangenomen bij het toenmalige MH Nederland, wat later MH Poly is geworden.

Inmiddels kent David de klappen van de zweep en heeft zich gespecialiseerd binnen de organisatie. “Toen ik hier net kwam werken was 80 procent van de projecten afkomstig van Rijkswaterstaat. Dat waren veel waterbodemonderzoeken, dat is wel aan mij besteed.” Hij gecertificeerd deskundig toezichthouder asbestverwijdering, begeleider bodemsaneringen SIKB 6000 (MKB), erkende bodemintermediair, middelbaar veiligheidskundige (MVK’er) en ijkopnemer binnenvaartuigen. “Waterbodem, landbodem, asbest. Ik ben flexibel en multifunctioneel inzetbaar. De afwisseling in projecten en de grootte ervan zorgt ervoor dat ik het naar mijn zin blijf houden. De ene keer een bodemsanering of bodemonderzoek, de andere dag een waterbodemonderzoek vanaf een binnenvaartschip en een enkele keer op zee.”

De afwisseling in het werk en de vrijheid die hij binnen de organisatie krijgt om zijn taken te vervullen, zorgen ervoor dat Dennis als adviesgroepmanager Milieu & Ruimte en operationeel manager, na 25 jaar nog steeds met veel plezier bij MH Poly werkt. “We werken aan zoveel mooie projecten, havens, uiterwaarden, dijken, bruggen, tunnels, rijkswegen en knooppunten. Al doen we milieutechnisch maar een klein facet van het grote geheel:  toch voelt het als mijn knooppunt of rijksweg, omdat we daar aan gewerkt hebben en het hebben zien veranderen. Dat geldt ook voor de organisatie, van klein naar groot en via een recessie van een gespecialiseerd bureau naar een veel breder georiënteerd, multidisciplinair bureau.”

Terug naar Nieuws