Nieuws

Terug naar Nieuws

Het allerleukste bedrijf om IN, AAN en MEE SAMEN TE WERKEN? Volgens Bard Louis is dat MH Poly. Het statement van de directeur maakt duidelijk wat het ambitieniveau van het ingenieursbureau is. Jelmers voelen zich mede dankzij dit streven thuis in deze organisatie. Vanaf 2009 is MH Poly uit Bergen op Zoom gewaardeerd business partner van Jelmer.

Tekst en foto’s: Jelmer Magazine, talent lab, lees hier het artikel in originele lay-out

HET JELMER-GEN

Op de vraag wat de Jelmers typeert, antwoordt Bard heel duidelijk: “In onze branche kom je veel échte techneuten tegen; mensen die inhoudelijk zeer sterk zijn. Voor de steeds complexer wordende opdrachten zijn deze mensen meer dan ooit nodig. Om je klanten goed te kunnen betrekken bij je vraagstuk, zijn weer andere eigenschappen vereist. Op dat gebied versterkt Jelmer ons enorm. Naast hun stevige technische achtergrond, hebben zij een open en geïnteresseerde houding. Communicatief zijn ze ook heel sterk. Dat merk je aan de manier waarop ze vragen stellen en informatie verzamelen. Door hun klantgerichte houding weten zij hun omgeving te enthousiasmeren voor nieuwe ideeën. Jelmers zorgen voor een frisse wind in ons bedrijf.”

HET ECHTE ENGINEERINGWERK

Ingenieursbureau MH Poly werkt aan projecten op het gebied van Milieu & Ruimte, Waterbouw & Infra en Industrie & Constructies. Het bedrijf wordt regelmatig gevraagd voor speciale projecten over de hele wereld. De mooie projecten en de mogelijkheid om ervaring op te doen bij een bijzonder ingenieursbureau is wat de Jelmers trekt. Door de open bedrijfscultuur worden Jelmers bovendien bij alles wat er speelt betrokken. Bard legt uit: “De innovatieve oplossingen die we voor onze projecten bedenken zijn echt maatwerk. Dat vraagt creativiteit en inlevingsvermogen van een ingenieur. Bij MH Poly dagen we iedereen uit om buiten de kaders van hun opleiding en opgedane ervaring te denken. De open en onderzoekende houding van Jelmers is dan ook zeer welkom. Ze kunnen en durven de klant de vragen te stellen die nodig zijn om het probleem helder te krijgen.” Bard vervolgt: “We werken voornamelijk in multidisciplinaire teams en dat resulteert in creatieve oplossingen. Die onderbouwen we met ingewikkelde technische berekeningen: hierin worden de Jelmers goed uitgedaagd! De studieboeken worden letterlijk weer van zolder gehaald. Door ze bij MH Poly mee te laten werken aan gave projecten, ontwikkelen Jelmers bovendien liefde voor het technisch inhoudelijke vak. Ze bijten zich er goed in vast merk ik. Bij MH Poly praten we niet alleen over techniek, we passen het ook daadwerkelijk toe.”

AANSTEKELIJK ENTHOUSIASME

Jelmers werken drie keer een jaar bij verschillende business partners. Zij ontwikkelen daarmee sectorbreed inzicht. Hoe kijkt Bard daar naar? “Doordat een Jelmer een jaar binnen je organisatie actief is, zijn ze enorm leergierig en gedreven om alles uit dat ene jaar te halen. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft een positieve uitwerking op de hele organisatie. Jelmers komen bovendien met verrassende inzichten en dat effect is blijvend. Als partners zijn we goed bij elkaar aangehaakt. Ik durf wel te stellen dat Jelmer ons heeft geholpen bij de transitie van een klassiek ingenieursbureau naar een innovatief bureau waar de directie dienend en faciliterend is aan haar medewerkers.”

WERK ALS HOBBY

De transitie werd ingezet toen Bard Louis als directeur werd aangenomen. “Ik wilde het anders aanpakken dan mijn voorganger. Al vanaf het begin was ik gemotiveerd om MH Poly te transformeren naar het ideale bedrijf. Alles wat we vanaf dat moment gingen doen, moest aansluiten bij het ideaalbeeld. Een innovatief ingenieursbureau heeft uitdagende projecten, tevreden klanten en medewerkers die dagelijks bezig zijn met hun hobby.” Een ambitieus streven, maar hoe maak je zoiets concreet? “Dat was voor mij en mijn team ook zoeken. Door op mijn eigen loopbaan terug te kijken, ontdekte ik dat werken met ongeveer dertig man op de werkvloer daar het beste bij past. Je hebt dan voldoende capaciteit en volume om grote projecten aan te nemen,
maar je bent klein genoeg om innovatief te zijn, de organisatie plat te houden en op een fatsoenlijke manier met elkaar samen te werken. Door dit inzicht besloten we als bedrijf dat we MH Poly bewust niet groter willen laten worden.” Een ander belangrijk element is natuurlijk ‘leuk werk’ binnenhalen. “We nemen vooral opdrachten aan waarbij we op het geheel impact kunnen hebben. In onze beleving is dat wanneer we van begin tot eind bij een project betrokken zijn als adviesbureau. Dat heeft de voorkeur boven het bijdragen aan een klein onderdeel van een project dat in omvang dan misschien groter is.”

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

De transitie naar het ideale bedrijf vindt niet van de een op de andere dag plaats. Om als bedrijf aan de meest uitdagende projecten te blijven werken, wordt bovendien veel gevraagd van de ontwikkeling van medewerkers. Bard legt uit: “Het contact met Jelmer werd gelegd in dezelfde periode dat ik bij MH Poly kwam werken. Ik heb enorm veel geleerd van de aanpak, visie en werkwijze van Jelmer. Jelmer stimuleert mensen om leerdoelen te stellen en om buiten de gebaande paden en kaders te denken, om jezelf vragen te blijven stellen als: waar ben ik goed in? Hoe kan ik die kwaliteiten het beste benutten? Wie heb ik nodig om optimaal te kunnen werken? Sinds de samenwerking met Jelmer zijn we bewuster gaan kijken naar de talenten van onze mensen. We hebben nu veel meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.” Daarnaast werkt MH Poly veel en intensief samen met
klanten aan hun uitdagingen. “Doordat Jelmers goed kunnen samenwerken, nieuwsgierig zijn en openstaan voor de expertise van anderen, hebben ze ons geïnspireerd om klanten meer te betrekken in onze werkzaamheden”, vertelt Bard. “De transitie naar een innovatief ingenieursbureau was eerst slechts een idee, maar dat idee hebben we samen ingevuld en gerealiseerd. Jelmer heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.”

Terug naar Nieuws