Nieuws

Terug naar Nieuws

Roldeur middenhoofd Westsluis Terneuzen geeft langdurige storing

Artikel van: Scaldis | Combinatie Heijmans en Istimewa Elektro

Op 7, 8 en 9 december hebben we, op ons prestatiecontract Zee en Delta Zuid, een langdurige storing gehad aan de roldeur van het middenhoofd van de Westsluis in Terneuzen. 

Roldeur middenhoofd Westsluis Terneuzen geeft langdurige storing

Foto’s: Bard Louis

De sluis was door de storing meerdere dagen gestremd, wat geleid heeft tot lange wachttijd en drukte op de hoofdvaarweg Gent – Terneuzen en op de Westerschelde. Na meerdere pogingen om de deur weer in beweging te krijgen is, als laatste redmiddel, besloten om de deur op te drijven en uit te varen om zo de sluis weer vrij te maken voor gebruik. Het uitvaren van een van de deuren was niet eerder uitgevoerd en heeft de nodige afstemming gevergd. Tussendoor zijn er onder andere  stabiliteitsberekeningen gemaakt om zeker te zijn van een veilige en stabiele situatie bij het opdrijven en uitvaren van de deur.

Een super prestatie van het hele team

Donderdagavond 8 december zijn we gestart met het afkoppelen en vrij maken van de deur en vrijdag 9 december overdag konden we starten met het opdrijven van de deur. De roldeur is uiteindelijk vrijdagmiddag, conform planning, uitgevaren. Hierna is de sluis stipt om 18:00 uur, precies zoals gepland, weer in gebruik genomen. Een super prestatie van het hele team!

oldeur middenhoofd Westsluis Terneuzen

Foto’s: Bard Louis

Dank voor de inzet en samenwerking; HeijmansIstimewa ElektroDiver Underwater ContractorsMultraship Towage & SalvageGuiljam-HoekKoninklijke Hollestelle GroepDuoTec TSA, APS PompenMammoetTimmermans WaterwerkenRitter Maritiemvan der StraatenMH Poly Consultants en EngineersKees MechielsenArentisNavimarNelewards Projectcoördinatie BVTrident safety services B.V.BoelsRijkswaterstaatLoodswezen, Danny Poppe Verhuur, Sleepdienst Van Aerde en Mewo-inspect

Terug naar Nieuws