Nieuws

Terug naar Nieuws

๐—๐—ผ๐—ป๐—ด ๐—ฆ๐—ฅ๐—ข๐—ž’๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐—ด๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—”๐Ÿญ๐Ÿฒ ๐—ฅ๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—บ

PROJECTBEZOEK JONG SROK – Vorige week mocht onze collega Sandra Rook, lid van Jong SROK – afkorting SamenwerkingsRaamOvereenKomst – een kijkje nemen bij de nieuwe rijksweg A16 Rotterdam. Een bijzondere kans om dit project van dichtbij te bekijken en meer te leren over de werkzaamheden aan deze 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16/A20 bij het #Terbregseplein en de A13 bij #Rotterdam The Hague Airport.

Het bezoek begon in de Expo Rotterdam, waar uitleg werd gegeven over de verschillende fases van dit grootschalige project en de disciplines die hierbij betrokken zijn. Via het interactieve belevingscentrum werden de zintuigen geprikkeld en kon men het ook ervaren.

Daarna volgde een groepsrondleiding, waarbij de nadruk lag op innovatieve oplossingen om de bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijke deel van Rotterdam, #Lansingerland en de omliggende regio te verbeteren.

Duidelijk werd dat duurzaamheid en integratie in de omgeving hoog in het vaandel staan. Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de A16 Rotterdam een van de best geรฏntegreerde rijkswegen van Nederland. En het mooiste? De weg wordt zelfs energieneutraal!

Aan het einde van de dag kwam iedereen samen om de dag te spreken onder het genot van een drankje. Al met al was het een geslaagd en leerzaam projectbezoek. We willen De Groene Boog, de bouwcombinatie die dit project uitvoert in opdracht van Rijkswaterstaat. bedanken voor de gastvrijheid.

Het is inspirerend om te zien hoe BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis TBI samenwerken aan deze belangrijke infrastructurele ontwikkeling.

#jongsrok #srok #BergenopZoom #MHPoly #civieletechniek #ingenieursbureau #civilengineering #infra #creatieveingenieurs #waterbouw #werktuigbouwkunde

 

Terug naar Nieuws