Nieuws

Terug naar Nieuws
Waterbouwdag 2022: Thema waterbouw = samenwerken

Het is een evenement waar we ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijken: De Waterbouwdag. Het thema van dit jaar is ‘Waterbouw = samenwerken’. Onze collega’s Sandra RookRoline Montijn en Martijn Broos reisden vorige week af naar Utrecht om de laatste ontwikkelingen en nieuwe projecten te volgen in de waterbouwsector. En daarnaast is dit event de uitgelezen gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten, kennis uit te wisselen en de banden aan te halen.

Sandra Rook, projectmanager binnen MH Poly: “Samenwerken lijkt zo vanzelfsprekend, maar zonder goede afstemming is het echt wel lastig om een goede samenwerking in de praktijk te brengen. Er zijn zoveel verschillende partijen, individuen en factoren waar je rekening mee moet houden, zoals: verschil in kennis, ervaring, inzichten en belangen. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat iedereen zijn talenten op de juiste manier benut, waardoor je elkaar gaat versterken. Alleen dan kun je je project naar een hoger niveau tillen. Je moet elkaars beweegredenen en motivaties kennen om überhaupt tot een samenwerking te komen.”

Wat is Sandra het meest bijgebleven van de Waterbouwdag? “De presentaties hebben me aan het denken gezet. Bijvoorbeeld dat je, als ingenieur, nog zulke mooie technische oplossingen kunt bedenken, maar dat juist de medewerking en input van bewoners en eindgebruikers enorm waardevol is om een project te laten slagen.”

Terug naar Nieuws