Nieuws

Terug naar Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Onder toeziend oog van de inwoners van Stockholm is op 2 mei het eerste tunnelelement van de Söderströmtunneln tussen Riddarholmen en Söder Mälarstrand met succes geplaatst. Onder technische begeleiding van het specialistische JV Söderströmtunneln team is het 85 meter lange element, dat ruim 15.000 ton weegt, tot een diepte van 14 meter afgezonken. Het afzinken was een complex proces, waarbij rekening gehouden moest worden met wind- en waterstromingen obstakels bodem en heeft in totaal 48 uur in beslag genomen.

Het plaatsen van het eerste element is een heuse mijlpaal voor het nieuw te realiseren spoorwegnetwerk, de Citybanan, dat onder de stadskern van Stockholm komt te lopen. Er dienen nog twee tunnelelementen voor de, in totaal circa 300 meter lange, afzinktunnel geplaatst te worden. De definitieve afronding van dit project staat gepland voor medio 2014.

The immersion of the first tunnel element is successfully completed! MH Poly wants to congratulate the JV Söderström-team with this huge milestone!

Terug naar Nieuws