Nieuws

Terug naar Nieuws

Toine Nuijten is werkzaam als tekenaar voor de adviesgroep Industrie & Constructies. Hiervoor heeft hij 24 jaar bij Philip Morris gewerkt.
Welke opleidingen en ervaringen hebben je voorbereid op het werk dat je nu doet?
“Ik heb MTS werktuigbouw gedaan in Bergen op Zoom. En daarna heb ik veel vervolgcursussen gevolgd, die waren nodig om mijn kennis op het vakgebied uit te breiden. Want na je schoolopleiding ben je natuurlijk nog niet klaar met leren. Je moet wel je kennis up-to-date houden.”
Hoe ziet je loopbaan eruit?
“Na de MTS ben ik in militaire dienst gegaan bij de luchtmacht. Ik heb daar in de tekenkamer gewerkt en ontwikkelde special tools. Dat is het bedenken en uittekenen van speciale en innovatieve gereedschappen, die gebruikt kunnen worden voor de (de)montage van vliegtuigonderdelen. Vervolgens ben ik naar een machinefabriek gegaan, voor ongeveer twee jaar. Dat was een bedrijf dat voornamelijk machines maakte voor de voedingsmiddelenindustrie. En voordat ik bij MH Poly kwam werken, ben ik 24 jaar in dienst geweest bij Philip Morris. Daar zat ik op de tekenkamer.”
Waarom heb je voor werktuigbouw gekozen?
“Ik wilde eerst na de middelbare school de Anthony Fokker opleiding doen, voor een vliegtuigopleiding. Maar het was niet zeker of deze opleiding zou gaan starten, vandaar dat ik heb besloten om algemene werktuigbouw te studeren.”
Welke eigenschappen moet je hebben om je werk goed uit te voeren?
“Je moet secuur en flexibel zijn. Ook moet je je kunnen inleven in de opdrachtgever, vaak doe je dat door vragen te stellen. Op die manier kun je meedenken met de klant. Je kunt het ook zien als een soort controle; je kunt klakkeloos alles overnemen, maar als je vragen gaat stellen zet je de opdrachtgever aan het denken over dingen waar hij misschien niet eerder aan gedacht heeft. Het is belangrijk dat alles goed doordacht wordt uitgevoerd en dat we alle mogelijkheden overwegen en vanuit alle opties de beste kiezen.”
Wat maakt het leuk om voor MH Poly te werken?
“Het afgelopen jaar ben ik verantwoordelijk geweest voor het engineeren van een productie lay-out. Dat betekent dat je bepaalt waar het equipment moet komen te staan, zoals transportbanden en silo’s. Ik heb een brede interesse en er is veel diversiteit in de werkzaamheden bij MH Poly. Het is gemakkelijk schakelen tussen collega’s en de adviesgebieden. Ik spring bijvoorbeeld ook wel eens bij voor de adviesgebieden Waterbouw & Infra of Milieu & Ruimte. Dat maakt het werk leuk en afwisselend.”
Wat is je grootste uitdaging/succes tot nu toe bij MH Poly geweest?
“Dat is het realiseren van een productie lay-out. De uitdaging was dat deze op een hele korte termijn moest worden gerealiseerd. Zo kwam de opdrachtgever vorig jaar november met het idee. Na verschillende studies zijn we in april 2015 gestart met de detailengineering. Op vijf maanden tijd moest alles uitgetekend zijn. Vorige week is de productielijn gekwalificeerd. Zo hebben we in korte tijd in samenwerking met constructie en installatie partijen succesvol een hele productielijn opgeleverd.”
Wanneer is volgens jou een project met succes afgerond?
“Een goede en prettige samenwerking met andere partijen is voor mij heel belangrijk, dat je met zijn allen aan een geheel werkt en hetzelfde doel voor ogen hebt om een project tot een goed einde te brengen. Natuurlijk is het ook belangrijk om op tijd een project af te kunnen ronden, binnen het beraamde budget en naar tevredenheid van de klant.”
Terug naar Nieuws